Skip navigation
MENU

Mantelzorgwoning 100 m2

Mantelzorgwoning 100 m2 kopen

Een mantelzorgwoning van 100 m2 is een erg gewilde maatvoering. Deze woningoppervlakte mag in het buitengebied in veel gevallen vergunningsvrij bijgebouwd worden als een tijdelijke woning. Zoekt u maatwerk met een hoog afwerkingsniveau? Dan bent u bij Solilux aan het juiste adres. Wij begeleiden u graag bij het proces van ontwerp en realisatie – en nemen daarnaast de complete zorg voor u uit handen! Makkelijker kan het niet.

Informatie aanvragen
Wat is de prijs van een op maat gemaakte pre-mantelzorgwoning? Solilux maakt luxe mantelzorgwoningen van een hoog kwaliteit- en afwerkingsniveau.

Mantelzorgwoning 100m2 prijs

U kunt een mantelzorgwoning bij ons laten realiseren vanaf ca. €2000,- per m2. Deze prijs is inclusief sanitair, alle installaties en een complete badkamer, maar exclusief vloerafwerking en keuken. Naast deze kosten moet u altijd rekening houden met bijkomende kosten zoals het aansluiten van nutsvoorzieningen (elektra, water en riolering vanaf de bestaande woning) en het grondwerk. Afhankelijk van de draagkrachtige ondergrond zijn er in sommige gevallen funderingspalen nodig. Om een goede indicatie te krijgen van de prijs van uw mantelzorgwoning van 100 m2 kunt u een vrijblijvende afspraak maken. Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Mantelzorgwoning op maat gemaakt

Natuurlijk begrijpen wij hoe belangrijk ruimte in huis voor u is. In veel gevallen komt u uit een (grote) vrijstaande woning en bent u wel wat leefruimte gewend. We proberen de ruimtes van een mantelzorgwoning van 100 m2 zo effectief mogelijk in te delen en stemmen deze af op uw woonwensen. Deze inventarisatie kunt u met een gerust hart aan ons overlaten, zodat u geniet van het beste resultaat en hoog woongenot! In onderstaand voorbeeld ziet u een ontwerp van een op maat gemaakte pre-mantelzorgwoning van 100 m2. Past dit niet in uw situatie? Geen nood, want we maken uitsluitend maatwerkoplossingen!

Plattegrond en aanzichten van een ontwerp van een woning van 100m2 buiten de bebouwde kom voor een vergunningsaanvraag van een pre-mantelzorgwoning. Een ontwerp van de entree van een luxe mantelzorgwoning van 100m2 in het buitengebied Mantelzorgwoning met veranda van 100m2. Het ontwerp is geheel op maat en wens van de klant. Solilux ontzorgt. Een aanzicht van een moderne pre-mantelzorgwoning buiten de bebouwde kom. Een ontwerp van een moderne mantelzorgwoning in het buitengebied. Het ontwerpen van een mantelzorgwoning door middel van een 3D visualisatie.
Voor een mantelzorgwoning buiten de bebouwde kom hoeft geen vergunning aangevraagd te worden mits deze maximaal 100m2 is. Zie hiervoor de bestemmingsvrije regels van de overheid.

Voordelen mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning kopen heeft veel voordelen. Op eigen kavel kunt u rustig een dagje ouder worden, mogelijk op het terrein waar u al jarenlang woont. Tegelijk heeft u familie in de buurt die (op termijn) kan bijspringen als dat nodig is. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld uw kinderen de ouderlijke woning overnemen, zodat deze in bezit blijft van de eigen familie. Bekijk dan onze algemene informatiepagina over mantelzorgwoningen voor meer informatie omtrent de aanschaf en mogelijkheden.

Mag mijn mantelzorgwoning groter zijn dan 100 m2?

In sommige gevallen mag er wel 100 m2, 120 m2 of 130 m2 worden bijgebouwd. Vergunningsvrij mag maximaal 150 m2 aan bijgebouwen gebouwd worden als u voldoet aan de vergunningsvrije eisen. Hoeveel m2 u mag bijbouwen op uw kavel kunt u lezen in de publiekbrochure van de overheid.

Als u in uw geval meer dan 100 m2 aan bijgebouwen mag bouwen, dan kan uw mantelzorgwoning groter dan 100m2 worden uitgevoerd. Houd er altijd rekening mee dat onder bijbehorende bouwwerken ook de bijgebouwen vallen die al op uw terrein staan. Dat zijn bijvoorbeeld een overkapping, carport of een aanbouw aan de woning. Deze moeten dus van het aantal m2 meters worden afgetrokken wat u nog mag bijbouwen.

Meer over bouwen in het buitengebied

De gemeente kan wel vragen om een verklaring van een huisarts, wijkverpleegkundige of andere instantie om de medische behoefte aan mantelzorg te laten onderbouwen. Ook moet de mantelzorgwoning voldoen aan het bouwbesluit. Als deze verklaring er is, dan mag het bijgebouw worden uitgevoerd met woonvoorzieningen zoals een keuken, badkamer en sanitair. Na beëindiging van de mantelzorgbehoefte moeten deze woonvoorzieningen weer worden verwijderd, zodat het niet meer gebruikt kan worden als woning. Het bijgebouw zelf mag wel blijven staan.

Meer over mantelzorgwoningen bouwen

Zit u al aan de maximaal te bebouwen vierkante meters op uw kavel, maar wilt u wel een mantelzorgwoning plaatsen? De overheid biedt de mogelijkheid om in het buitengebied 100 m2 vergunningsvrij bij te bouwen, naast de vierkante meters die er bij de woning bijgebouwd mag worden. Eis is wel dat deze mantelzorgwoning van (maximaal) 100 m2 in zijn geheel of in delen verplaatsbaar is. Na overlijden of het beëindigen van de mantelzorgsituatie moet het gehele bouwwerk dus weer worden weggehaald. Lees meer over regelgeving in het buitengebied.

Neem contact op
De inrichting van een mantelzorgwoning van 100m2 is sfeervol en op wens van de opdrachtgever.

Mantelzorgwoning na overlijden

Er zijn diverse mogelijkheden voor de mantelzorgwoning wanneer de mantelzorg gestopt is.

  1. De keuken en het sanitair worden uit de mantelzorgwoning verwijderd en het bouwwerk kan blijven staan. Dit kan alleen wanneer u nog niet aan de maximale vierkante meters zat die u extra op uw terrein mag bouwen.
  2. De mantelzorgwoning wordt losgekoppeld, verkocht en modulair (in delen) verplaatst naar een andere locatie, op dezelfde manier als hoe hij gekomen is.
  3. De mantelzorgwoning wordt modulair verplaatst naar een andere (vakantie)locatie en gaat daar dienst doen als bijvoorbeeld gastenverblijf of recreatiewoning.
Inspiratie opdoen? Bekijk onze projecten
<
>