Skip navigation
MENU

Mantelzorgwoning

Mantelzorgwoning in de tuin

Wilt u een luxe mantelzorgwoning of bungalow realiseren op eigen terrein? Door een persoonlijk ontwerp en een hoogwaardige afwerking kunt u deze mantelzorgwoning geheel op maat laten bouwen door Solilux. Samen met onze adviseur stemt u uw woonwensen en eventuele zorgeisen af en ontwerpen we samen uw droomwoning. Overtuig uzelf en bekijk onze gerealiseerde projecten om kennis te maken met de kwaliteit en het afwerkingsniveau van Solilux!

Contact opnemen
Mantelzorgwoning

Prefab mantelzorgwoningen

Een kant-en-klare mantelzorgwoning die in één dag in uw tuin geplaatst wordt: Solilux realiseert het! Onze prefab mantelzorgbungalows worden volgens uw wensen gemaakt in onze fabriek. Vervolgens gaat de woning kant en klaar op transport en plaatsen we deze snel en efficiënt in uw tuin. Uiteraard vertrekken we pas wanneer alles naar volle tevredenheid aangesloten is! Doordat Solilux mobiele mantelzorgwoningen produceert, is het mogelijk om de verplaatsbare woning te verkopen na overlijden of wanneer de zorgvraag afgelopen is.

Mantelzorgbungalow hout

Prijzen mantelzorgwoning

De prijs van een mantelzorgwoning is van veel zaken afhankelijk. Hoe groot wilt u bijvoorbeeld dat de unit wordt? Afmetingen van 100 m2 en 90 m2 zijn erg populair. Bent u echter alleen, dan is een mantelzorgbungalow van 80 m2 of 70 m2 vaak al ruim voldoende. Ook uw wensen voor de inrichting bepalen mede de kosten voor de zorgwoning.

Solilux adviseert u graag tijdens een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. Met uw woonwensen op zak berekenen we een prijsindicatie, zodat u weet wat een mantelzorgwoning u kost. Na overeenstemming maken we een vervolgafspraak om de details uit te werken.

Mantelzorgwoning 100 m2

Wat is de maximale grootte van een vergunningsvrije mantelzorgwoning? Die vraag komt regelmatig binnen bij Solilux. In het buitengebied geldt in veel gemeenten dat u vergunningsvrij een mantelzorgwoning van maximaal 100 m2 mag plaatsen. Controleer echter het bestemmingsplan van uw gemeente om niet voor onaangename verrassingen te staan. Is het toegestaan om vergunningsvrij te bouwen? Dan hoeft u de gemeente hierover niet in te lichten, maar er zijn wel enkele regels die u in acht moet nemen.

Regels mantelzorgwoning vergunningsvrij

  • voldoet aan algemene voorwaarden voor bijbehorende bouwwerken, zoals omvang en locatie;
  • voldoet aan het Bouwbesluit;
  • is helemaal of gedeeltelijk verplaatsbaar;
  • staat meer dan 4 meter van het hoofdgebouw;
  • is maximaal 100 m2.

Solilux levert enkel hoogwaardige, mobiele mantelzorgwoningen die in overeenstemming zijn met de eisen van het Bouwbesluit. Dit betekent dat de woningen goed geïsoleerd zijn en dat ze ook aan de veiligheidseisen voldoen. Bent u geïnteresseerd in een moderne mantelzorgbungalow? Neem contact op met Solilux voor meer informatie.

Contact opnemen
"Het eindresultaat vinden wij fantastisch, mede door de prettige samenwerking! Wij wonen met heel veel plezier!!"
Fam. van Houten
Zwolle
Mantelzorgwoning bij nacht

De plus van Solilux

+ Goede isolatie geeft u extra wooncomfort, bespaart in energiekosten en voldoet aan het Bouwbesluit.
+ Degelijke fundering als solide basis van de mantelzorgwoning.
+ Kwaliteit materialen en duurzaam hout vormen de basis van elke woonunit.
+ Energiezuinig verwarmen en koelen met behulp van de nieuwste technieken.
+ Persoonlijk advies & ontzorgen zit Solilux in het bloed. Wij staan graag voor u klaar!

Pre mantelzorgwoning

Wat is een pré-mantelzorgwoning?

Steeds meer gemeentes stimuleren dat senioren in een vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De trend van pre mantelzorgwoningen is daarom in opmars. Een pre mantelzorgbungalow is hetzelfde als een gewone mantelzorgwoning, maar deze wordt al geplaatst vóór de senioren hulpbehoevend zijn. Dankzij deze mogelijkheid kunnen ouders op het terrein van de kinderen gaan wonen en van hen zorg ontvangen wanneer dat later nodig blijkt te zijn. Zo wordt de reguliere zorg ontlast en besparen gemeenten bovendien kosten.

Wanneer mag ik een pre mantelzorgbungalow bouwen?

Uiteraard mag een pre mantelzorgunit niet zomaar op elk terrein geplaatst worden. Een tijdelijke omgevingsvergunning moet verleend worden, de verzoekers moeten een relatie hebben (bijvoorbeeld ouder-kind) en de verzoekers zijn 67 jaar of ouder. Het zijn een aantal van de vereisten die gemeenten (kunnen) stellen.

Hoewel het beleid omtrent pré-mantelzorg in veel gemeenten al versoepeld is, kan het zijn dat u er in uw woonplaats nog geen toestemming voor krijgt. In dat geval heeft Solilux de kennis en vaardigheden in huis om het gesprek aan te gaan met uw gemeente. We bespreken graag de mogelijkheden met hen, zodat een pre-mantelzorgwoning voor u alsnog een optie is.

Geïnteresseerd in een moderne (pre) mantelzorgwoning op maat? Neem contact op met Solilux voor meer informatie! Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres voor gastenverblijven, tuinkantoren, zorgwoningen en praktijkruimtes.

Contact aanvragen
Inspiratie opdoen? Bekijk onze projecten
<
>