Skip navigation
MENU

Zorgwoning bouwen

Wat is een zorgwoning?

Zoekt u een passende oplossing wanneer er een zorgvraag ontstaat voor uzelf, familie of vrienden? Het antwoord is een zorgwoning op maat! Een zorgunit zit vast aan het woonhuis of is vrijstaand. Het stelt senioren in staat om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Dit type woning wordt met name geplaatst wanneer mensen rolstoelafhankelijk zijn. Solilux kijkt graag samen met u naar een hoogwaardige zorgwoning die past bij uw woonwensen en zorgeisen.

Offerte aanvragen
Zorgwoning op maat

Houten zorgwoning in de tuin

Kiest u voor een zorgwoning op maat, dan kunnen we deze zeer strak en modern afwerken. Een combinatie met houten elementen is echter ook mogelijk – net als het realiseren van een volledig houten zorgwoning. Bij Solilux bent u verzekerd van het gebruik van duurzaam, thermisch hout. Deze houtsoort vergt weinig onderhoud, waardoor het erg gebruiksvriendelijk is. Bovendien groeit het hout duurzaam in Europese bossen en hoeft het niet vervoerd te worden vanuit tropische oerwouden.

Zorgwoning in de tuin

Kosten zorgwoning kopen

De aanschaf van een zorgwoning is een grote stap. Solilux denkt daarom graag met u mee bij het nemen van de juiste beslissing. Zo adviseren we over onderdelen die wel of niet belangrijk voor u zijn, om inzicht te krijgen in uw wensen en eisen. Vervolgens krijgt u middels een 3D-tekening en plattegrond een beeld bij in de indeling van uw toekomstige woning. Tijdens dit traject berekenen we bovendien een gerichte prijs, zodat u weet waar u financieel aan toe bent. De kosten kunnen sterk uit één lopen en zijn afhankelijk van onder andere bouwmaterialen, domotica en het casco of sleutelklaar opleveren van de zorgwoning. Vraag ons vrijblijvend om meer informatie over uw persoonlijke zorgwoning.

Moet ik een vergunning aanvragen?

Wilt u een zorgwoning realiseren in de tuin of aan het huis? Dan kunt u de regelgeving omtrent de bouw vergelijken met die van een garage of tuinhuis. Meestal is er geen vergunning nodig voor de bouw. We adviseren u echter om eerst bij uw gemeente na te vragen wat de regels en mogelijkheden zijn rondom zorgwoningen. Komt u hier zelf niet uit? Dan kunnen wij een bouwkundig adviesbureau inschakelen die meer duidelijkheid geeft over de wet- en regelgeving en bestemmingsplannen.

Bij de bouw van een zorgwoning houdt Solilux rekening met de eisen vanuit het bouwbesluit. Zo wordt elke woning onder andere zeer goed geïsoleerd. Dit beperkt het warmteverlies tot een minimum en bespaart aanzienlijk in de energiekosten. Ook het plaatsen van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging op de buitendeuren is een verplichting. We adviseren u graag over de wet en regelgeving rondom zorgwoningen tijdens een persoonlijke gesprek.

 

Contact opnemen
Zorgwoning raampartij Zorgwoning lichtinval Zorgwoning langer thuis wonen Mobiele zorgwoning
"Veel natuurlijke lichtinval vinden wij belangrijk in onze zorgwoning."
Zorgwoning bouwen

Prefab bouwen

De zorgwoningen van Solilux worden prefab gebouwd in onze fabriek. Door de zorgwoning modulair op te bouwen, kunnen we deze in delen vervoeren naar uw bouwlocatie. Als de nutsvoorzieningen en funderingspalen ter plaatse voorbereid zijn, plaatsen we uw zorgwoning binnen één dag. Zo heeft u weinig overlast van de bouw en geniet u snel van een woning op maat.

 

Contact opnemen
Zorgwoning domotica

Domotica: comfortabele huisautomatiseringen

Automatisch bedienbare deuren, lampen die aanspringen met één druk op de knop, elektronische sloten. Domotica zijn niet meer weg te denken uit hedendaagse woningen. Zeker in een zorgwoning bieden deze automatiseringen veel gebruiksgemak. Onder andere mensen die rolstoelafhankelijk zijn, blijven zo langer zelfredzaam. Desgewenst voegen we daarom domotica toe aan uw zorgwoning. Neem vrijblijvend contact op om te horen wat hierin zoal mogelijk is.

Inspiratie opdoen? Bekijk onze projecten
<
>