Skip navigation
MENU

Zorgwoning bouwen

Wat is een zorgwoning

Een zorgwoning is een woonruimte die geschikt is voor mensen die zorg ontvangen maar toch zelfstandig willen blijven wonen. Een bijgebouw op eigen terrein kan ook tijdelijk als zorgwoning gebruikt worden! Meestal is een zorgwoning voor senioren bestemd, bijvoorbeeld in het kader van de WMO.

Een Solilux zorgwoning is ideaal voor dergelijke situaties. Voordat we de zorgwoning bouwen worden alle wensen zorgvuldig afgestemd en uitgewerkt met de opdrachtgever. Modulair bouwen is zeer aantrekkelijk omdat uw bouwwerk geheel in de fabriek gebouwd wordt. Het is zelfs mogelijk om een zorgwoning in 1 dag te plaatsen.

Zorgwoningen van Solilux kunnen zeer strak worden afgewerkt en eventueel worden gecombineerd met houten elementen. Ook is het mogelijk om een houten zorgwoning te plaatsen. Solilux maakt gebruik van duurzaam hout dat weinig onderhoud nodig heeft.

Offerte aanvragen
mantelzorgwoning

Zorgwoning kopen

Een mantelzorgwoning kopen is vaak niet eenvoudig. Daarom hebben wij een werkwijze ontwikkeld die het u zeer gemakkelijk maakt. Wij helpen u met het maken van beslissingen en adviseren wat wel en niet belangrijk voor u is. Door middel van een 3D tekening en een plattegrond krijgt u een goed beeld hoe de indeling van uw woning er uit komt te zien. Ook worden direct de prijzen van de zorgwoning berekend en weet u tijdens het gesprek al wat de kosten zijn. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan en wordt een zorgwoning kopen u gemakkelijk gemaakt. Ook voor uw inrichting zoals vloerbekleding, keuken of zorgbed bieden wij een oplossing.

prefab-gastenverblijf mantelzorgwoning_bouwen Een mantelzorgwoning van hout in 1 dag laten plaatsen mantelzorgbungalow bouwen
"Veel natuurlijke lichtinval vinden wij belangrijk in onze zorgwoning."
Bekijk projecten
Mantelzorgwoning

Een zorgwoning in de tuin plaatsen

In veel situaties is de zorgwoning bestend voor senioren en leveren de kinderen mantelzorg in het kader van de WMO. Dan is het handig om de zorgwoning op uw eigen terrein te plaatsen. Een zorgwoning bouwen in de tuin kunt u als een veredeld bijgebouw zien. Dit betekent dat voor de omvang van een mantelzorgwoning dezelfde eisen gelden als het plaatsen van een bijgebouw. Soms is het mogelijk om een tijdelijke zorgwoning te plaatsen. Informeer hiervoor eerst bij uw gemeente naar de mogelijkheden en de regels.

Wanneer u er zelf niet uitkomt dan is het mogelijk om een adviseur naar de wet-en regelgeving te laten kijken en eventueel de bestemmingsplannen te onderzoeken. Hiervoor hebben wij contact met een bouwkundig adviesbureau die u hierbij kan helpen.

Zorgwoning eisen

Welke eisen een zorgwoning heeft is vastgelegd in het bouwbesluit. Zo bestaan er bijvoorbeeld eisen voor isolaties, installaties en afmetingen. Op deze wijze zal ook uw zorgwoning worden uitgevoerd.

Voldoen aan het bouwbesluit betekent dat elke woning van Solilux ook zeer goed geïsoleerd is. Goede isolatie is van groot belang omdat in een dergelijke mantelzorgwoning vaak veel gestookt moet worden. Door de zorgwoning goed te isoleren zal het warmteverlies tot een minimum beperkt worden.

Daarnaast zal er rekening worden gehouden met wensen en maken we een duidelijke plattegrond van uw zorgwoning. Uw wensen kunnen op maat worden gerealiseerd in onze fabriek.

Zorgwoning prefab

Elke bouwwerk wordt geheel voorbereid in fabriek. Er worden niet alleen prefab wanden gemaakt, maar de zorgwoningwoning wordt zelfs geheel gefabriceerd in de fabriek. Op de bouwlocatie hebben wij dan ook maar weinig werk om uw bijgebouw te monteren. Als alle nutsvoorzieningen en de funderingspalen zijn voorbereid kunnen we binnen 1 dag uw zorgwoning bouwen.

Wij kunnen u geheel ontzorgen indien u dit wenst.

Wilt u ook een zorgwoning in de tuin plaatsen? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Contact aanvragen
Mantelzorgwoning mantelzorgwoning bouwen prefab-gastenverblijf Mantelzorgwoning mantelzorgwoning_bouwen