Skip navigation
MENU

Tuinatelier bouwen

Atelier in de tuin

Tuinatelier bouwen in uw eigen tuin? Dat is natuurlijk de droom van iedere kunstschilder of een vergelijkbare hobby. Hoe moet de lichtinval in uw tuinatelier zijn? Moet het atelier goed geïsoleerd worden? Welke voorzieningen moet uw tuinatelier hebben? Kortom wat zijn de kosten en mogelijkheden? Informeer hier naar bij Solilux.

Offerte aanvragen
tuinkantoor en praktijkruimte katwijk

Schildersatelier of hobbyruimte

Voor een schildersatelier of hobbyruimte is veel natuurlijke lichtinval belangrijk. Hiervoor  passen we vaak een mooie schuifpui of vouwwand toe. Denk bij een schildersatelier bijvoorbeeld aan het noorderlicht. Het ontwerp kan geheel worden aangepast aan uw wens en zal zo ontworpen worden dat het in het geheel van uw tuinontwerp past. Bij een tuinatelier bouwen komt het design op de eerste plaats.

modern buitenverblijf bouwen

Geïsoleerd tuinatelier

Ook zal uw tuinatelier zeer goed geïsoleerd zijn. Dit betekent dat wij werken met hoge isolatiewaarden. Afhankelijk van de functie van het atelier zal een isolatieadvies worden uitgebracht. Een goede isolatie is niet alleen comfortabel, maar uw geisoleerde tuinatelier zal veel minder energie nodig hebben om te kunnen verwarmen. Tevens zal het in de zomer ideaal zijn tegen de brandende zon.

tuinatelier

Regels tuinatelier

Mag u vergunningsvrij een tuinatelier bouwen? Wat mag u bijbouwen? Hiermee begint het voor u. Dit kunt u zelf uitzoeken, maar u kunt het ook aan ons overlaten. Om te weten te komen of u vergunningsvrij mag bijbouwen kunt u allereerst kijken op omgevingsloket.nl. Indien het dan nog onduidelijk is of u vergunningsvrij mag bijbouwen raden wij aan om contact te zoeken met uw gemeente. Zij kunnen u vertellen hoeveel m2 er bijgebouwd mag worden en aan welke afmetingen het bouwwerk moet voldoen. Er zijn standaard regels voor vergunningsvrij aan-of bijbouwen.

Houten tuinatelier bouwen

De gevels van uw tuinatelier kunnen onder andere worden afgewerkt met duurzaam hout. Omdat hout een natuurproduct is het of uw houten tuinatelier tot leven komt. Hout als gevelbekleding heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Het hout dat wij standaard toepassen voor onze bouwwerken is ecologisch en ook zeer duurzaam hout. De houten geveldelen hebben een hittebehandeling gehad. Dit betekent dat hierdoor de celstructuur van het hout veranderd en daardoor zeer duurzaam geworden is. Deze materiaalsoort behoeft nagenoeg geen onderhoud. Duurzaam hout hoeft dus niet uit tropische bossen te komen. Door de juiste olie te gebruiken zal het hout een mooie kleur behouden.

Tuinatelier op maat

Uw tuinatelier kan geheel op maat worden gemaakt. Door snel te schakelen kunnen we u in een kort tijdsbestek een juiste plattegrond voorleggen.  Wanner de indeling en prijs aanspreken is het zelfs mogelijk om alles in een 3-D tekening voor u uit te werken. Op die wijze krijgt u een goede indruk hoe uw tuinatelier op maat er uit gaat zien.

Spreken al deze voordelen u aan? Laat dan uw tuinatelier bouwen door Solilux. Vraag een vrijblijvend thuisadvies aan.

atelier in de tuin

Kosten tuinatelier

Tijdens een persoonlijk gesprek worden al snel uw wensen duidelijk. Op basis van uw wensen kan er een exacte prijs berekend worden. Dit doen we waar u bij zit. U hoeft dus niet wekenlang te wachten voordat u weet wat uw tuinatelier echt gaat kosten.

tuinatelier bouwen tuinkantoor en praktijkruimte katwijk tuinatelier tuinkantoor_modern buitenverblijf_modern tuinkantoor Solilux modern buitenverblijf bouwen atelier in de tuin tuinatelier tuinatelier_apeldoorn Tuinkantoor en atelier bussem Tuinkantoor en atelier Amsterdam