Skip navigation
MENU

Praktijkruimte bouwen

Uw eigen praktijkruimte dichtbij huis bouwen

Dé specialist in uw praktijkruimte op maat. Uw praktijkruimte wordt zeer goed geïsoleerd en uitgevoerd in degelijke materialen. Samen met u bepalen we de indeling, afwerking en overige faciliteiten zoals een toilet of wachtruimte. Wilt u weten wat uw praktijkruimte kost? Vraag dan een offerte aan!

Offerte aanvragen
Praktijkruimte in de tuin bouwen in duurzaam hout.

Praktijkruimte in de tuin bouwen

U kunt bij een praktijkruimte denken aan een ruimte voor een podoloog, pedicure of kapsalon. Het is echter ook mogelijk om als logopedist, mediator, fysiotherapeut of coach een werkruimte op maat te maken.

We denken niet alleen na over de bouwstructuur of architectuur, maar ook over handige faciliteiten die u gebruikt tijdens een behandeling. Door middel van een 3D-programma worden alle wensen en eisen in kaart gebracht en op schaal ingetekend. Hierdoor krijgt u vooraf al een goede indruk van de indeling van uw praktijkruimte.

Praktijkruimte met keuken wachtruimte en toilet

Een geïsoleerde praktijkruimte

Omdat een dergelijk bouwwerk snel warmte verliest in de winter of juist snel opwarmt in de zomer, is het belangrijk om goed te isoleren. Vaak wordt al genoegen genomen met een een lage Rc-waarde van 2,5. Dit resulteert in hogere energiekosten. Omdat goede isolatie vaak een pre is, leveren wij graag een praktijkruimte van topkwaliteit met een zeer goede isolatie. Standaard wordt een Rc-waarde van 3,5 voor de vloer, 4,5 voor de gevels en 6 voor het dak gehanteerd. Hierdoor zal er een aangenaam binnenklimaat ontstaan voor u en uw cliënten.

Praktijkruimte bouwen in de tuin

Voorzieningen in uw praktijkruimte

Doordat elke werkruimte op maat gemaakt wordt, kan er overal rekening mee worden gehouden. Is het belangrijk om te verwarmen met infraroodwarmte of juist met hete lucht? Hoe verkoelen we de ruimte in de zomer? Welke vloerbekleding wenst u: tegels, pvc of vinyl? Moet er rekening gehouden worden met een wachtruimte of opslagruimte? Waar moet het toilet geplaatst worden? Wilt u vanuit uw behandelruimte contact met de tuin houden en een grote schuifpui plaatsen? Kortom: er zijn genoeg redenen om met ons in gesprek te gaan om de juiste oplossing voor u te ontwikkelen. We maken samen met u het juiste ontwerp, geheel afgestemd op uw wensen.

Praktijkruimte bouwen in de tuin als kapsalon fysiotherapie of schoonheidssalon

Montage van de praktijkruimte aan huis

In onze fabriek zullen alle voorzieningen al worden voorbereid. Dit betekent dus niet alleen prefab, maar geheel opgebouwd in fabriek. Deze bouwwijze wordt ook wel modulair bouwen genoemd. Vervolgens transporteren wij het bouwwerk compleet afgewerkt naar de bouwlocatie. Het grote voordeel van modulebouw is dat u niet wekenlang hoeft te wachten tot het bijgebouw bij uw woning staat. In de fabriek hebben wij een voorbereiding nodig van ca. 8 weken. Bovendien staat uw behandelruimte met 1 dag op locatie.

Benieuwd hoe de plaatsing van een sleutelklare unit van Solilux in zijn werk gaat? Laat u inspireren door de oplevering van deze muziekstudio.

Wat kost een praktijkruimte?

Om een inschatting van de prijs te krijgen, ontvangt u van ons 1 uur kosteloos advies met uitleg over onze werkwijze en een prijsberekening. Terwijl u onze showwoning bezichtigt, rekenen wij voor u uit wat alles gaat kosten. Vaak is het nodig om ook op locatie te gaan kijken. Als alles u aanspreekt en aansluit bij uw budget, werken wij alles voor u in detail uit.

Offerte aanvragen

Is uw praktijkruimte aan huis aftrekbaar?

Wist u dat een zelfstandige werkruimte die tot het ondernemersvermogen behoort, aftrekbaar is? Het bijgebouw dient een eigen ingang te hebben met wachtruimte en dient van eigen sanitair te zijn voorzien. Denk ook aan kosten als huur/hypotheek, onderhoud, gas, water en elektriciteit, gemeentelijke heffingen en verzekeringen. Wij verwijzen u voor advies naar uw eigen accountant, zodat hij in uw situatie kan berekenen welk voordeel dit voor uw bedrijf heeft.

Tuinkantoor en atelier Amsterdam Praktijkruimte bouwen in de tuin met keuken. Deze praktijkruimte is ingericht als kapsalon maar zou ook dienst kunnen doen als pedicure praktijk, schoonheidssalon, tand hygiënist of als fysiotherapie praktijkruimte. Een praktijkruimte voor een fysiotherapeut praktijkruimte met pantry Infra rood warmte in de praktijkruimte Praktijkruimte voor podoloog Praktijkruimte met een grote schuifpui Behandelruimte met veel licht prefab praktijkruimte met vloerverwarming Een prefab praktijkruimte met kantoot Tuinkantoor en atelier bussem Wachtruimte in een praktijk