Skip navigation
MENU

Praktijkruimte bouwen

Uw eigen praktijkruimte dichtbij huis bouwen

Dé specialist in uw praktijkruimte op maat. Uw praktijkruimte wordt zeer goed geïsoleerd en uitgevoerd in degelijke materialen. Samen met u bepalen we de indeling, afwerking en overige faciliteiten zoals een toilet of wachtruimte. Door middel van een 3D-programma worden alle wensen en eisen in kaart gebracht en op schaal ingetekend. Hierdoor krijgt u vooraf al een goede indruk van de indeling van uw praktijkruimte.

Wilt u weten wat uw praktijkruimte kost? Vraag dan een offerte aan!

Offerte aanvragen
Praktijkruimte in de tuin bouwen in duurzaam hout. Een praktijkruimte is een specifieke ruimte die wordt gebruikt voor professionele activiteiten, zoals medische consultaties, therapie, counseling, coaching, schoonheidsbehandelingen, en meer. Het kan variëren van een kleine kantoorruimte tot een volledig uitgeruste behandelruimte, afhankelijk van de aard van de praktijk. Vaak wordt er bij het inrichten van een praktijkruimte rekening gehouden met functionaliteit, privacy, comfort en eventuele specifieke behoeften van de cliënten of patiënten. Mantelzorgwoning | pre-mantelzorgwoning | zorgwoning | gastenverblijf | praktijkruimte | tuinkantoor

Praktijkruimte in de tuin bouwen

Een praktijkruimte is een speciaal ingerichte ruimte die wordt gebruikt voor het uitoefenen van professionele activiteiten, zoals podoloog, pedicure, logopedist, of kapsalon. Het is echter ook mogelijk om een medische praktijken op maat te maken voor therapeutische sessies, adviesdiensten, coaching, mediator of  een  fysiotherapeut of coach. Enkele voorbeelden van soorten praktijkruimtes:

  1. Medische praktijkruimte: Dit kan een arts- of tandartspraktijk zijn, waar medische consultaties en behandelingen plaatsvinden.
  2. Therapiepraktijkruimte: Hier bieden psychotherapeuten, counselors, fysiotherapeuten en andere gezondheidsprofessionals therapie en behandeling aan patiënten.
  3. Adviesbureau: Adviseurs, zoals financiële adviseurs of carrièrecoaches, kunnen een praktijkruimte gebruiken om klanten te ontmoeten en diensten aan te bieden
  4. Yogastudio of fitnessruimte: Ruimtes waar yogalessen, fitnesslessen of andere lichamelijke activiteiten worden gegeven.
  5. Kapsalon of schoonheidssalon: Dit zijn praktijkruimtes waar kappers, schoonheidsspecialisten en nagelstylisten diensten aan klanten leveren.
Praktijkruimte met keuken wachtruimte en toilet

Een geïsoleerde praktijkruimte

Omdat een dergelijk bouwwerk snel warmte verliest in de winter of juist snel opwarmt in de zomer, is het belangrijk om goed te isoleren. Een slechte isolatie resulteert in hogere energiekosten. Omdat goede isolatie vaak een pre is, leveren wij graag een praktijkruimte van topkwaliteit met een zeer goede isolatie. Hierdoor zal er een aangenaam binnenklimaat ontstaan voor u en uw cliënten.

 

Prefab praktijkruimte

Voorzieningen in uw praktijkruimte

De inrichting en uitrusting van een praktijkruimte kunnen variëren, afhankelijk van het type praktijk en de behoeften van de professional en de cliënten. We denken niet alleen na over de bouwstructuur of architectuur, maar vaak wordt ook veel aandacht besteed aan een professionele uitstraling en de juiste voorzieningen om cliënten op een comfortabele en veilige manier te bedienen.
Doordat elke werkruimte op maat gemaakt wordt, kan er overal rekening mee worden gehouden. Is het belangrijk om te verwarmen met infraroodwarmte of juist met hete lucht? Hoe verkoelen we de ruimte in de zomer? Welke vloerbekleding wenst u: tegels, pvc of vinyl? Moet er rekening gehouden worden met een wachtruimte of opslagruimte? Waar moet het toilet geplaatst worden? Wilt u vanuit uw behandelruimte contact met de tuin houden en een grote schuifpui plaatsen? Kortom: er zijn genoeg redenen om met ons in gesprek te gaan om de juiste oplossing voor u te ontwikkelen. We maken samen met u het juiste ontwerp, geheel afgestemd op uw wensen.

Praktijkruimte bouwen in de tuin als kapsalon fysiotherapie of schoonheidssalon

Montage van de praktijkruimte aan huis

In onze fabriek zullen alle voorzieningen al worden voorbereid. Dit betekent dus niet alleen prefab, maar geheel opgebouwd in fabriek. Deze bouwwijze wordt ook wel modulair bouwen genoemd. Vervolgens transporteren wij het bouwwerk compleet afgewerkt naar de bouwlocatie. Het grote voordeel van modulebouw is dat u niet wekenlang hoeft te wachten tot het bijgebouw bij uw woning staat. In de fabriek hebben wij een voorbereiding nodig van ca. 8 weken. Bovendien staat uw behandelruimte met 1 dag op locatie.

 

Wat kost een praktijkruimte?

Om een inschatting van de prijs te krijgen, ontvangt u van ons 1 uur kosteloos advies met uitleg over onze werkwijze en een prijsberekening. Terwijl u onze showwoning bezichtigt, rekenen wij voor u uit wat alles gaat kosten. Vaak is het nodig om ook op locatie te gaan kijken. Als alles u aanspreekt en aansluit bij uw budget, werken wij alles voor u in detail uit.

Offerte aanvragen

Is uw praktijkruimte aan huis aftrekbaar?

Wist u dat een zelfstandige werkruimte die tot het ondernemersvermogen behoort, aftrekbaar is? Het bijgebouw dient een eigen ingang te hebben met wachtruimte en dient van eigen sanitair te zijn voorzien. Denk ook aan kosten als huur/hypotheek, onderhoud, gas, water en elektriciteit, gemeentelijke heffingen en verzekeringen. Wij verwijzen u voor advies naar uw eigen accountant, zodat hij in uw situatie kan berekenen welk voordeel dit voor uw bedrijf heeft.

Kapsalon aan huis Tuinkantoor en atelier Amsterdam Praktijkruimte in de tuin kant en klare praktijkruimte Praktijkruimte bouwen in de tuin met keuken. Deze praktijkruimte is ingericht als kapsalon maar zou ook dienst kunnen doen als pedicure praktijk, schoonheidssalon, tand hygiënist of als fysiotherapie praktijkruimte. Mantelzorgwoning | pre-mantelzorgwoning | zorgwoning | gastenverblijf | praktijkruimte | tuinkantoor Een praktijkruimte voor een fysiotherapeut Praktijkruimte aan huis praktijkruimte met pantry praktijkruimte voor fysiotherapie Werkplek in de tuin Infra rood warmte in de praktijkruimte Praktijkruimte kapsalon Praktijkruimte voor podoloog Wachtruimte in een praktijk Praktijkruimte bouwen in de tuin Een praktijkruimte met keuken Praktijkruimte Apeldoorn