Skip navigation
MENU

Gastenverblijf

Gastenverblijf bouwen

Een gastenverblijf bouwen om uw eigen gasten een prettig verblijf aan te bieden naast uw eigen woning. Dit is mogelijk met een gastenverblijf op maat van Solilux. En heeft u even geen gasten? Dan kunt u zich zelf even lekker terugtrekken in uw eigen buitenverblijf.

Bovendien bestaan er ook mogelijkheden om uw gastenverblijf te verhuren als bed- en breakfast. Genoeg ideeën dus om uw gastenverblijf extra rendabel te maken.

Offerte aanvragen
Mantelzorgwoning

Geïsoleerd

Ontwerp gastenverblijf

Het is belangrijk bij een gastenverblijf bouwen dat deze geheel aansluit bij uw huidige woning. Daarom is het ontwerp een van de belangrijkste onderdelen voordat u gaat bouwen. Is uw woning modern en kubistisch, of heeft u juist een landelijke woning waar uw gastenverblijf bij moet passen.
Zo ontstaan er diverse vragen voordat we definitief kunnen gaan ontwerpen. Hoe creëren we privacy of hoe betrekken we juist onze gasten bij de hoofdwoning? Op welke wijze kunnen onze gasten van de zon en schaduw gebruik maken? Welke faciliteiten ontwerpen we in het gastenverblijf?

Hoe belangrijk is het voor u als de constructie goed geïsoleerd is? Een goed geisoleerd gastenverblijf zorgt er  immers voor dat uw gasten zowel in de zomer als in de winter van een aangenaam binnenklimaat kunnen genieten.
Het is dan ook belangrijk om uw gastenverblijf direct goed te isoleren. Tenslotte kunt u met een goede isolatie ook het energieverbruik reduceren. Standaard isoleren wij alle bijgebouwen hetzelfde als een permanente woning.

Praktisch

Kosten gastenverblijf

De kosten van een gastenverblijf bouwen kunnen sterk uiteenlopen, De kosten zijn in basis afhankelijk van de afmeting die u wenst te bouwen. Wilt u alles basis afgewerkt hebben of kiest u voor een zeer hoog afwerkingsniveau.
Goedkoop bouwen wil niet altijd zeggen dat dit ook hetgeen is wat u wenst. Laat het gerust door ons berekenen wat een gastenverblijf bouwen gaat kosten. Tenslotte maken wij eerst een vrijblijvende offerte. Nadat u akkoord gaat worden er pas definitieve tekeningen gemaakt.

"We zijn zeer tevreden met het snelle resultaat. Erg prettig dat het geheel in de fabriek gemaakt is en in een paar uur compleet geplaatst kon worden."
Blenderman
Gouda
Bekijk projecten

modulair bouwen

Doordat Solilux geheel is ingesteld op een modulair bouwsysteem wordt de bouwtijd enorm verkort. Modulair bouwen wordt in tegenstelling tot prefab bouwen kant en klaar in de fabriek opgebouwd. Normaal gesproken is men bij prefab bouw een aantal weken op de bouwplaats aan het monteren. Deze werkzaamheden worden nu al vooraf uitgevoerd in de fabriek.

Bovendien heeft dit naast bouwtijd een enorm voordeel in kwaliteit. De aansluitingen en afdichting kan in de fabriek veel secuurder worden uitgevoerd. Tenslotte hebben wij in fabriek alle machines bij de hand. Wilt u zien hoe het opbouwen van een bijgebouw in praktijk gaat? Bekijk dan onder werkwijze naar onze bedrijfsfilm.

gastenverblijf vergunning

Een bijgebouw plaatsen mag in veel gevallen vergunningsvrij gebouwd worden. Om vergunningsvrij te kunnen bouwen moet u voldoen aan een aantal regels. Echter voor het bouwen van een gastenverblijf is in veel gevallen een vergunning nodig.
Om uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn op uw kavel zal er eerst wat vooronderzoek worden verricht. Hiervoor heeft Solilux een adviesbureau die deze werkzaamheden verricht. Vervolgens kunnen wij u exact vertellen wat er nodig is om uw vergunning aan te vragen. Ook de vergunningsaanvraag zelf zal door deze partij worden uitgevoerd.

Contact opnemen
Een prettig gastenverblijf om bezoek te ontvangen. prefab-gastenverblijf gastenverblijf Gastenverblijf keuken en kachel Mantelzorgwoning Modern gastenverblijf Bungalow bouwen