Skip navigation
MENU

Gastenverblijf

Gastenverblijf bouwen

Met een gastenverblijf in de tuin biedt u uw bezoek altijd een warm welkom. Het is een prettig verblijf naast uw eigen woning, waarin zowel gasten als uzelf zich terug kunnen trekken. Bij Solilux bent u aan het goede adres voor houten gastenverblijven met een hoogwaardige afwerking. De kwalitatieve materialen sluiten naadloos aan op uw persoonlijke wensen, zodat er een fijne plek ontstaat voor uzelf, vrienden en familie. Ook de verhuur als bed & breakfast is mogelijk.

Offerte aanvragen
Gastenverblijf in de tuin

Kant en klaar

Prefab gastenverblijf in de tuin

Zoekt u een gastenverblijf op maat dat aan al uw persoonlijke wensen en eisen voldoet? Dan vertellen we graag wat Solilux voor u kan betekenen. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een modern gastenverblijf of één in landelijke stijl: samen komen we tot een maatwerk oplossing dat qua stijl past bij uw woonhuis. Met een goede verhouding tussen privacy enerzijds en het betrekken van de hoofdwoning anderzijds. Ook qua zonligging denken we met u mee. Onder andere duurzaam hout en goede isolatie zorgen voor een prettig binnenklimaat in de woning en een reductie van de energiekosten.

Na een persoonlijke gesprek wordt er een ontwerp gemaakt waarin we rekening houden met de geldende regels en bouwbesluiten omtrent gastenverblijven. Wat materiaalkeuze betreft zult u bij Solilux enkel kwalitatief hoogwaardige afwerkingen zien. Zo geniet u jarenlang van een gastenverblijf op maat. Staan alle ideeën op papier? Pas wanneer de stijl en inrichting van het verblijf helemaal aan uw wensen voldoen, gaan we deze produceren in eigen fabriek. Door het bouwwerk modulair op te bouwen, kunnen we het gastenverblijf in veel gevallen in één dag plaatsen in uw achtertuin. Zo wordt u maximaal ontzorgd.

Luxe gastenverblijf

Prijzen

Wat kost een gastenverblijf?

De prijs voor een gastenverblijf is afhankelijk van een groot aantal factoren. Wilt u bijvoorbeeld dat het verblijf casco opgeleverd wordt of moet deze juist sleutelklaar zijn? Benut u het maximum van 40 m2 of is een bouwwerk van 20 m2 voor u voldoende? En in hoeverre wilt u luxe extra’s verwerken in de inrichting, zoals een ligbad in de badkamer? Al deze zaken bepalen samen de prijs van het gastenverblijf dat u koopt.

We maken graag een vrijblijvende offerte waarin we uw wensen en eisen in kaart brengen, inclusief de bijbehorende prijsopgaaf. Overigens kan het financieel aantrekkelijk zijn om uw verblijf als bed & breakfast te verhuren. Hiermee verdient u (een deel van) de kosten van de aanschaf terug, waardoor het gastenverblijf extra rendabel is.
 

Contact opnemen
Modern gastenverblijf Houten gastenverblijf Houten gastenverblijf in de tuin Gastenverblijf in de tuin
"We zijn zeer tevreden met het snelle resultaat. Erg prettig dat het geheel in de fabriek gemaakt is en in een paar uur compleet geplaatst kon worden."
Luxe gastenverblijf
Blenderman
Gouda
Een prettig gastenverblijf om bezoek te ontvangen. Gastenverblijf prefab-gastenverblijf Sfeervol gastenverblijf gastenverblijf Houten gastenverblijf Gastenverblijf plaatsen in 1 dag Gastenverblijf keuken en kachel Gastenverblijf kopen Bungalow bouwen

Moet ik een vergunning aanvragen?

Regels omtrent de bouw van gastenverblijven zijn er zeker. Wat betreft het aanvragen van een vergunning zijn het ‘bouwen’ en het ‘gebruik’ van het verblijf twee losse onderdelen met eigen regelgeving. In veel gevallen mag het bouwen van een gastenverblijf vergunningsvrij gebeuren – mits er aan de regels in het bestemmingsplan voldaan wordt.

  • Het bouwwerk moet ondergeschikt zijn aan het woonhuis.
  • Er mag slechts één woonlaag zijn.
  • De totale oppervlakte van het gastenverblijf is maximaal 40 m2.

Voor het gebruik van een gastenverblijf moet vaak wel een vergunning aangevraagd worden. Om uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn op uw kavel, kunnen we een vooronderzoek laten doen. Solilux werkt samen met een adviesbureau dat deze werkzaamheden uitvoert. Zo kunnen wij betrouwbaar advies geven over uw persoonlijke vergunningsaanvraag. Desgewenst kan het adviesbureau de aanvraag zelfs uitvoeren, zodat u volledig ontzorgd wordt.
 

Contact opnemen
Op zoek naar inspiratie? Bekijk onze projecten
<
>