Skip navigation
MENU

Prefab bungalow van 100m2 laten bouwen

Wat is een prefab bungalow?

Overweegt u om een prefab bungalow van 100m2 te bouwen? Een prefab bungalow wordt in de fabriek gebouwd en op de plaats van bestemming worden de delen simpelweg in elkaar gezet. Dat maakt een prefab bungalow ideaal als mantelzorgwoning.

Contact opnemen
Voorbeeld ontwerp prefab bungalow

Bungalow bouwen

Solilux bouwt prefab bungalows voor ouderen die nu of in de toekomst mantelzorg nodig hebben. Daarom maken we de bungalow op maat en naar wens. Onze werkwijze is uniek. Wij maken een slim ontwerp op basis van houtskeletbouw en maken gebruik van duurzame materialen. Daardoor ontstaat een bungalow met een zeer lage CO2 uitstoot en een prettig en gezond binnenklimaat.

Prefab bungalow 100m2 bouwen

Prijzen prefab bungalow

De kosten voor het bouwen van een prefab bungalow spelen uiteraard een belangrijke rol in uw beslissing. Daarom krijgt u van ons al na het eerste contact een indicatie van de prijs. Bij het bepalen van de kosten kijken we naar verschillende factoren, zoals de locatie, de gewenste maten, de installaties die nodig zijn en het uitvoeringsniveau.

Naast de kosten van het maken van de prefab bungalow houden wij ook rekening met vergunningen, nutsvoorzieningen, grondwerk en dergelijke. Solilux geeft u graag een compleet advies voor een prefab bungalow die aan alle eisen voldoet.

Prefab bungalow 100m2

Voorbeelden en kenmerken

Ontwerpen van een seniorenbungalow

Het ontwerpen van een prefab woning is de eerste en belangrijkste stap in het proces. Dat begint met het inventariseren van uw wensen, bijvoorbeeld over het aantal ruimtes die u in uw nieuwe woning gerealiseerd wilt zien en de indeling.

Op basis van uw wensen voor de bungalow en de kavel maken we vervolgens een mooi ontwerp met een plattegrond. U krijgt praktische tips over de meest ideale indeling en grootte van uw bungalow. Daarnaast kijken we of er voldaan wordt aan de regels en vereisten. Daarvoor onderzoeken we vaak het bestemmingsplan.

Voorbeeld prefab bungalow

Unieke bouwwijze

Een prefab bungalow van Solilux wordt modulair ontworpen en volledig gebouwd in ons eigen atelier. Deze bouwwijze heeft het grote voordeel dat de bungalow op een efficiënte manier wordt geproduceerd en snel wordt geplaatst. Omdat de bouw van de bungalow binnen plaatsvindt spelen de weersomstandigheden geen rol en is de kwaliteit van deze bungalow zeer hoog.

Wilt u meer te weten komen over deze modulaire bouwmethode en de prijs voor het bouwen van een bungalow? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Voorbeeld prefab bungalow 100m2

Levensloopbestendige bungalow bouwen

Een moderne bungalow is levensbestendig en voorbereid op de toekomst! Het ontwerp van uw bungalow wordt volledig afgestemd op uw persoonlijke leefsituatie. Bent u senior en hecht u waarde aan een efficiënte indeling en gebruiksgemak? Heeft u behoefte aan een studeerkamer of praktijkruimte? Wilt u graag een patio bij uw bungalow? Een prefab levensloopbestendige bungalow heeft dit allemaal in zich. De sfeer en indeling die u wenst bepalen het eindresultaat dat wij opleveren.

Moderne bungalow

Modern bouwen betekent voor Solilux het ontwerpen en opleveren van een woning die voldoet aan alle eisen van deze tijd. Duurzaamheid en een laag energiegebruik zijn voorbeelden van dergelijke eisen. Daarom zijn de bungalows van Solilux gebouwd met duurzame materialen die een hoge isolatiewaarde hebben. Daardoor is er minder energie nodig om in de winter te verwarmen en te koelen in de zomer.

Met aanvullende maatregelen kan een moderne bungalow zelfs energieneutraal gemaakt worden. Samen met u denken we na over de mogelijkheden om ecologisch, duurzaam en energiezuinig te bouwen.

Functie van de woning

Om goede voorbeelden te kunnen bekijken en uw prefab bungalow te kunnen ontwerpen is het belangrijk om te weten welke functie de bungalow krijgt. Wordt het een mantelzorgwoning naast uw huidige woning? Een mantelzorgwoning op eigen terrein kan namelijk in veel gevallen vergunningsvrij worden gebouwd.

Vul vrijblijvend het contactformulier in om een eerste indruk te krijgen van de kosten voor het bouwen van een bungalow. Sluit de prijs aan bij uw budget dan kijken we met onze architect naar het ontwerp, maken we een plattegrond en stellen we de vergunningsaanvraag op.

recreatiewoning bouwen

Moderne kubistische bungalow

De bouwstijl van Solilux is overwegend modern of kubistisch en er wordt vaak hout gebruikt. Deze kubistische prefab woningen hebben meestal een plat dak en zijn een lust voor het oog.

Een plat dak betekent niet alleen een eenvoudiger constructie, maar het biedt ook een uitgelezen mogelijkheid om uw prefab bungalow te voorzien van zonnecollectoren en zo een energieneutrale woning te creëren.

Uiteraard is het ook mogelijk om de hele kubus bungalow in hout en met houtskeletbouw uit te voeren. Hiervoor wordt gevelkleding van houtsoorten met een lange levensduur toegepast. Dit hout is op een milieuvriendelijke manier thermisch behandeld.

recreatiewoning bouwen

Kosten van een prefab bungalow

Uiteraard spelen de kosten voor het bouwen van een prefab bungalow een belangrijke rol en daarom krijgt u van ons al na het eerste contact een indicatie van de prijs. Bij het bepalen van de kosten kijken we naar verschillende factoren, zoals de locatie, de gewenste maten, de installaties die nodig zijn en het uitvoeringsniveau.

Naast de kosten voor de bungalow zelf moet u ook rekening houden eventuele kosten van het ontwerp, vergunningen, leges, nutsvoorzieningen, grondwerk en soms ook de tuinaanleg. In deze fase krijgt u van ons een compleet advies voor het ontwerpen en bouwen van een levensloopbestendige bungalow die helemaal aan uw eisen voldoet.

mantelzorgwoning bouwen

Voordelen op een rij

Het ontwerp van een nieuwe prefab bungalow begint meestal bij één van deze woningen als uitgangspunt, waarbij we naar een aantal belangrijke aspecten kijken:

  • Het energieverbruik van de woning
  • Een bungalow bouwen met een natuurlijke en vrije uitstraling, maar met lage onderhoudskosten
  • Optimaal gebruik maken van het zonlicht
  • Welke behoeften zijn er om de prefab woning geschikt te maken voor nu en later

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak en prijsindicatie!