Bungalow bouwen – levensloopbestendig

Overweegt u om een prefab woning te bouwen als mantelzorgbungalow, dan is een levensloopbestendige bungalow een uitstekende keuze! Op deze pagina kunt u een aantal voorbeelden van bungalows bekijken en meer lezen over de kosten voor het bouwen van een prefab bungalow. Deze bungalows zijn in delen verplaatsbaar en zijn toepasbaar voor niet permanent woongebruik zoals een mantelzorgbungalow.

Solilux heeft een unieke werkwijze ontwikkeld voor het ontwikkelen en bouwen van prefab woningen. Door een slim ontwerp te maken op basis van houtskeletbouw en gebruik te maken van duurzame materialen ontstaat er een bungalow met een zeer lage CO2 uitstoot en een prettig en gezond binnenklimaat.

levensloopbestendige_bungalow_bouwen

Prefab bungalows – unieke bouwwijze

Een prefab bungalow van Solilux wordt modulair ontworpen en volledig gebouwd in ons eigen atelier. Deze bouwwijze heeft het grote voordeel dat de bungalow op een efficiënte manier wordt geproduceerd en snel geplaatst. Omdat de bouw van de bungalow binnen plaatsvindt spelen de weersomstandigheden geen rol en is de kwaliteit van deze bungalow zeer hoog. Een prefab bungalow van Solilux is méér dan een cataloguswoning!

Wilt u meer te weten komen over deze modulaire bouwmethode en de prijs voor het bouwen van een bungalow?

Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Laat u zich ook verrassen door de vele mogelijkheden en onze creativiteit?

Bungalow bouwen
Bungalow bouwen
Ontwerp_van _moderne_bungalow
Moderne bungalow

Een prefab woning ontwerpen

Het ontwerpen van een prefab woning is de eerste en belangrijkste stap in het proces. Hoe werkt dat precies?

Het begint met het inventariseren van uw wensen, bijvoorbeeld over het aantal ruimtes die u in uw nieuwe woning gerealiseerd wilt zien en de indeling. Op basis van uw wensen voor de bungalow en de kavel maken we vervolgens een mooi ontwerp met een plattegrond. U krijgt ook praktische tips over de meest ideale indeling en grootte van uw bungalow. Het komt vaak voor dat er eerst in het bestemmingsplan moet worden onderzocht of er voldaan wordt aan de regels en vereisten.

Bungalow bouwen – voorbeelden en functie

Voor het ontwerp en om vooraf een aantal goede voorbeelden te kunnen bekijken is het belangrijk om te weten welke functie de prefab bungalow krijgt. Wordt het bijvoorbeeld een mantelzorgwoning in vorm van een bijgebouw naast uw huidige woning? Een seniorenbungalow of mantelzorgwoning op het terrein van uw eigen huis kan namelijk in veel gevallen vergunningsvrij worden gebouwd.

Vul geheel vrijblijvend het contactformulier in om een eerste indruk te krijgen van de kosten voor het bouwen van een bungalow. Als deze kostprijs aansluit op het beoogde budget, dan maken we graag samen met u een afspraak en eventueel samen met onze architect voor het ontwerp, een plattegrond en de vergunningsaanvraag.

Levensloopbestendige bungalow bouwen

Een moderne bungalow is levensbestendig en voorbereid op de toekomst! Het ontwerp van uw bungalow wordt volledig afgestemd op uw persoonlijke leefsituatie. Bent u senior en hecht u waarde aan een efficiënte indeling en gebruiksgemak? Of heeft u een jong gezin en wilt u een extra speelruimte voor de kinderen? Heeft u behoefte aan een studeerkamer of praktijkruimte?

Een prefab levensloopbestendige bungalow heeft dit allemaal in zich, waardoor deze woningen zeer geschikt zijn voor zowel jongere als oudere mensen. De sfeer en indeling die u wenst bepalen het eindresultaat dat wij opleveren.

Moderne bungalow

Wat is een moderne bungalow? Modern bouwen betekent voor Solilux niet zozeer een specifieke bouwstijl; u kiest zelf de stijl die bij u past. Maar echt modern bouwen betekent het ontwerpen en opleveren van een woning die voldoet aan alle eisen van deze tijd.

Duurzaamheid en een laag energiegebruik zijn voorbeelden van dergelijke eisen. Daarom zijn de bungalows van Solilux gebouwd met duurzame materialen die een hoge isolatiewaarde hebben, zodat er minder energie nodig is om in de winter te verwarmen en de woning in de zomer koel blijft. Met aanvullende maatregelen kan een moderne bungalow zelfs energieneutraal gemaakt worden.

Samen met u denken we na over de mogelijkheden om ecologisch, duurzaam en energiezuinig te bouwen.

Kubistische bungalow

De bouwstijl van Solilux is overwegend modern of kubistisch en er wordt vaak hout gebruikt. Deze kubistische prefab woningen hebben meestal een plat dak en zijn een lust voor het oog.

Uiteraard is het ook mogelijk om de hele kubus bungalow in hout en met houtskeletbouw uit te voeren. Hiervoor wordt gevelkleding van houtsoorten met een lange levensduur toegepast. Dit hout is op een milieuvriendelijke manier thermisch behandeld.

Kostprijs bungalow bouwen

Uiteraard spelen de kosten voor het bouwen van een prefab bungalow een belangrijke rol en daarom krijgt u van ons al na het eerste contact een indicatie van de prijs. Bij het bepalen van de kosten kijken we naar verschillende factoren, zoals de locatie, de gewenste maten, de installaties die nodig zijn en het uitvoeringsniveau. Naast de kosten voor de bungalow zelf moet u ook rekening houden eventuele kosten van het ontwerp, vergunningen, leges, nutsvoorzieningen, grondwerk en soms ook de tuinaanleg. In deze fase krijgt u van ons een compleet advies voor het ontwerpen en bouwen van een levensloopbestendige bungalow die helemaal aan uw eisen voldoet.

Bungalow bouwen met plat dak

De meeste prefab woningen van Solilux worden uitgevoerd met een plat dak; dat is gebruikelijk bij bungalows. Een plat dak betekent niet alleen een eenvoudiger constructie, maar het biedt ook een uitgelezen mogelijkheid om uw prefab bungalow te voorzien van zonnecollectoren en zo een eenergieneutrale woning te creëren.

Vouwwand_bungalow
mantelzorgbungalow bouwen
Gastenverblijf keuken en kachel

De voordelen op een rij

Het ontwerp van een nieuwe prefab bungalow begint meestal bij één van deze woningen als uitgangspunt, waarbij we naar een aantal belangrijke aspecten kijken:

  • Het energieverbruik van de woning
  • Een bungalow bouwen met een natuurlijke en vrije uitstraling, maar met lage onderhoudskosten
  • Optimaal gebruik maken van het zonlicht
  • Welke behoeften zijn er om de prefab woning geschikt te maken voor nu en later

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak en prijsindicatie!