mantelzorgwoning kopen

Een degelijke mantelzorgwoning kopen? Solilux is gespecialiseerd in mantelzorgwoningen op maat, van een degelijke kwaliteit en met een mooi design. Daarnaast is het specialisme dat alle mantelzorgwoningen volledig in de fabriek worden opgebouwd. Op deze manier kan uw mantelzorgwoning op de bouwplaats zeer snel en efficiënt geplaatst worden. Dit heeft tevens een groot voordeel voor de bouwkwaliteit.

Volg voor een mantelzorgwoning kopen ons stappenplan. Vraag onderstaand onze brochure met het SOLILUX stappenplan aan!

prefab-gastenverblijf
mantelzorgwoning
mantelzorgwoning bouwen

Bestemmingsplan en ontwerp

Soms zijn er wensen die door een architect moeten worden uitgewerkt. Wij werken samen met een adviesbureau die alles in huis heeft. Zowel bouwkundig advies als architectuur. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het niet duidelijk is hoeveel m2 u mag bouwen op de kavel of er staan zaken in het bestemmingsplan wat beter uitgezocht moet worden. Hier kunnen wij u mee helpen. Onze voorkeur gaat uit naar het compleet ontzorgen van onze opdrachtgevers. Mantelzorgwoningen kopen doet u tenslotte niet elke dag.

mantelzorgwoningen plaatsen

Doordat alle mantelzorgwoningen van Solilux volledig worden opgebouwd in de fabriek kan Solilux een mantelzorgwoning in één dag plaatsen. In de fabriek monteren heeft zeer veel voordelen. Denk hierbij aan; een perfecte afwerking, bouwtijd, reistijd en droge werkomstandigheden. Het grootste voordeel voor u zit in de bouwtijd op uw locatie. We kunnen zelfs in een dag een mantelzorgwoning plaatsen. Dit klinkt ongelooflijk maar door een efficiënte werkwijze kunnen wij dit realiseren. Klik hier op werkwijze om te zien hoe het plaatsen in zijn werk gaat.

mantelzorgbungalow bouwen

Ontwerp mantelzorgwoning

Na de inventarisatie van uw wensen zal er door middel een plattegrond een indeling van uw mantelzorgwoning worden gemaakt. Hierbij is bijvoorbeeld ook de positie van de mantelzorgwoning op de kavel van groot belang. Waar moet de woonkamer en slaapkamer worden ingetekend? Wilt u iets meer privacy? Of kiest u er juist voor om uw mantelzorger te kunnen zien vanuit de woning. Solilux heeft al diverse voorbeeldplannen en ontwerpen, maar elke mantelzorg situatie is tenslotte weer anders. Om goed advies te kunnen geven bekijken we daarom eerst de bouwlocatie.

Vraag een vrijblijvend advies aan en klik op onderstaande knop om een afspraak te maken!

mantelzorgwoningen op maat

Door al in een vroeg stadium met onze opdrachtgevers mee te denken, kunnen wij volledig ontzorgen. Dit doen wij door vooraf goed te inventariseren welke wensen u heeft en wat uw bouwkavel voor mogelijkheden te bieden heeft. Zo komen er allerhande vragen aan de orde. Zoals; plaatsings mogelijkheden, bebouwingsmogelijkheden, indeling, ontwerp, kostprijs of zelf inrichting.

Steeds weer proberen wij “in uw schoenen te gaan staan” en te bedenken wat voor u het prettigst verblijven is. Gebruikersgemak is een van de speerpunten als we uw mantelzorgwoning uittekenen. Wensen en eisen van zowel de mantelzorger als degene die de mantelzorg ontvangt worden hierin meegenomen.

Ook wordt er veel gebruik gemaakt van zeer duurzame en ecologische materiaalsoorten. Naast de productiewijze zorgt ook de materiaalkeuze er voor dat we ecologisch verantwoord kunnen bouwen.

Moderne villa mantelzorg
mantelzorgwoning van hout

Vergunningvrij bouwen

Een mantelzorgwoning of mantelzorgbungalow mag vergunningsvrij gebouwd worden tenzij u voldoet aan de wet- en regelgeving voor bijgebouwen. Daarnaast moet het bouwwerk voldoen aan de vereisten in het bouwbesluit. Wij adviseren om een eerste schetsplan voor te leggen bij uw gemeente. In de meeste gevallen kan ons adviesbureau al in een kort tijdbestek voor u uitzoeken welke mogelijkheden er zijn volgens het bestemmingsplan. Tevens of er vergunningsvrij een bijgebouw geplaatst mag worden op deze kavel. Het is verstandig om deze check door een specialist te laten doen.

vergunning aanvragen

Soms is er een vergunning nodig om bij te mogen bouwen. Voor het aanvragen van een vergunning werken wij samen met een specialist die thuis is op het gebied van de wettelijke vereisten voor mantelzorgwoningen. Deze architect zal vooraf het bestemmingsplan voor u bekijken en de mogelijkheden op uw kavel. Een mantelzorgbungalow kan meestal eenvoudig als vergunningsvrij bijgebouw worden gerealiseerd.

Voorbeeld mantelzorgwoningen

In Voorhuizen staat er een voorbeeldwoning geplaatst. Hierin kunt u kennis maken met de bouwkwaliteit. Op afspraak kunt u een bezoek brengen aan deze bungalow. Tijdens uw bezoek is het ook mogelijk om al een eerste raming te maken van de kostprijs. Samen met u bekijken we of Solilux iets voor u kan gaan betekenen.

Wanneer de werkwijze van Solilux u aanspreekt en aansluit bij hetgeen u voor ogen heeft, komt Solilux op locatie kijken of uw wensen daadwerkelijk uitvoerbaar zijn. Het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend.